Biotin

A11H

Revideret: 14.05.2024

Fungerer som co-faktor i carboxyleringsreaktioner, som er vigtige for fedtsyresyntesen, gluconeogenensen, citronsyrecyklus og i nedbrydningen af aminosyrer. 

Findes i kød og kornprodukter. 

Mangelsymptomer er sjældne og ses kun ved meget ensidig kost eller ved parenteral ernæring uden biotin. Gennemsnitsindtaget ligger omkring 40 mikrogram per dag og dækker formentlig behovet. Mere specifik rekommandation kan ikke gives, da kvalificeret indikator ikke findes (2322)

Referencer

2318. Nordic Council of Ministers. Nordic Nutrition Recommendations 2023. 2023, https://www.norden.org/en/publication/nordic-nutrition-recommendations-2023 (Lokaliseret 20. august 2024)

 

2322. Institute of Medicine. Dietary Reference Intakes for Thiamin, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6, Folate, Vitamin B12, Pantothenic Acid, Biotin and Choline. 1998, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23193625 (Lokaliseret 26. april 2023)

 
 
 
Gå til toppen af siden...